Статті

Топ-5 найпопулярніших моделей китайських фронтальних навантажувачів

Однією з головних вимог до навантажувача є його надійність в експлуатації. Чи залежить надійність від марки виробника? Певною мірою залежить – і не лише від марки, а й від умов експлуатації у наших реаліях.

Тому, орієнтуючись на виробника, потрібно вивчити які марки користуються популярністю на вітчизняному ринку, а також на підприємствах тієї галузі, для потреб якої вони купуються, чи ремонтопридатні, чи є на них запчастини та витратні матеріали.

Будь-який продавець чи менеджер, який продає техніку, розповість про переваги свого товару так, що вам захочеться купити саме те, що вам пропонують. Навантажувачі якої марки та виробника надійніші – Dalian, Still, HC, Toyota, TCM або OM, ви зможете відповісти собі самі, якщо підійдете до питання з усією відповідальністю.

То як же дізнатися, який марки навантажувач надійніший?

Обійдіть навколишні підприємства, порадьтеся з досвідченими людьми, ненав’язливо поставте їм кілька запитань:

  • навантажувачі якого виробника у них використовуються;
  • як вони працюють у виробничих умовах;
  • чи часто проводиться технічне обслуговування;
  • які витратні матеріали та у якій кількості використовуються (протягом місяця, року, трьох років).

Ви можете не обмежуватися цими питаннями та запитувати все, що вважаєте за потрібне. Людям властиво ділитися досвідом і вчити, а ви, таким чином, наблизьтеся до остаточного рішення, – який вибрати навантажувач.

Далі ви телефонуєте до фірми з продажу автонавантажувачів потрібної вам марки, консультуєтеся з менеджерами, цікавитеся моторесурсом, гарантіями, запчастинами, термінами доставки запчастин, цінами і т.д. Не забудьте запитати, чи є на фірмі виїзна бригада з ремонту та обслуговування навантажувачів та попросіть надати карту технічного обслуговування на три роки.

Переваги та недоліки автонавантажувачів популярних на вітчизняному ринку

Європейські навантажувачі відрізняються оригінальністю рішень та досить високими цінами. Серед найкращих європейських марок можна назвати продукцію із Німеччини Still. Техніку Still відрізняє продуманість конструкції, адаптація до будь-яких умов експлуатації, інновації, тривала експлуатація, мінімальні витрати на обслуговування, безпека та європейська якість.

Великою популярністю користуються і італійські навантажувачі OM Pimespo, які здобули визнання вітчизняних споживачів. Болгарські автонавантажувачі відрізняються прийнятною ціною, але їхня інтенсивна експлуатація призводить до величезної кількості «накладних» витрат. Термін їхньої служби вдвічі менший, ніж у дорогої техніки.

Корейська та китайська техніка за ціною майже така сама, як японська, але за якістю поступається, особливо в наших умовах. Серед китайських навантажувачів слід відзначити вироби марки Dalian та HC (Hangcha), як найбільш популярні та пристосовані до наших умов.

Кращими по праву вважаються японські автонавантажувачі. Коштують вони дуже дорого – від 18 до 200 тис. доларів, але їхній моторесурс розрахований на 12-15 років, на практиці вони можуть обходитися без капітального ремонту протягом 20 років. Навантажувачі ТСМ та Toyota – це довговічність, надійність, неперевершена якість складання, комфорт та продуктивність.

XCMG – лідер з виробництва китайських фронтальних навантажувачів

Серед виробників китайських фронтальних навантажувачів великою популярністю користується компанія XCMG, обсяги продажів спецтехніки якої, за статистикою, перевищує обсяги продажів, усіх разом узятих, європейських виробників. У нашій країні широко використовуються 3-х та 5-тонні навантажувачі XCMG.

Завдяки можливості встановлення додаткового навісного обладнання ці машини експлуатуються не тільки в процесі виконання вантажно-розвантажувальних, але і землерийних або будівельних робіт. Навантажувачі активно задіяні у галузях комунального, сільського господарства, дорожньому та житловому будівництві.

Основним робочим обладнанням китайських фронтальних навантажувачів XCMG є ковш із зубами, що перекидається. При необхідності його можна замінити на бульдозерний відвал, ківш для бічного вивантаження, вила, щелепне захоплення та ін.

Що стосується технічних параметрів, то, наприклад, модель XCMG LW 300 K – техніка, вантажопідйомністю 3 тонни. Місткість ковша становить 1,8 куб.м., виліт – 1м, а стандартна висота вивантаження – 2,93 м. Потужність встановленого двигуна – 92 кВт. Модель навантажувача XCMG LW 500 K має вантажопідйомність 5 тонн та двигун потужністю 164 кВт. Об’єм ковша – 3 куб.м., висота вивантаження – 3,1 м. Радіус повороту техніки складає 5,9 м.

Технічні характеристики китайських фронтальних навантажувачів SDLG

Велика частина ринку належить ще одній великій китайській компанії Shandong Lingong Construction Machinery Co., Ltd, яка впевнено вийшла на світовий рівень і в своїй галузі входить до 50 найкращих підприємств. Експорт спецтехніки виробництва цього заводу здійснюється, зокрема, й у західноєвропейські країни – Німеччину, Францію, Швецію, Італію та ін.

Китайські фронтальні навантажувачі SDLG випускаються відповідно до міжнародних стандартів якості, а укладений відносно нещодавно контракт про співпрацю з найвідомішим світовим концерном Volvo дозволив вивести продукцію на новий технічний рівень. Машини комплектуються агрегатами найбільших світових виробників, серед яких двигуни Deutz або Cummins, трансмісія ZF, гідросистема Kawasaki та ін.

Якщо розглядати технічні характеристики, то такий китайський фронтальний навантажувач, як LG 936 – це машина вантажопідйомністю 3 тонни, з двигуном Deutz потужністю 125 к.с. Об’єм ковша цього навантажувача – 1 куб.м., а висота підйому – майже 3 м.

Відносно невеликий радіус повороту (5837 мм) забезпечується за рахунок конструкції шарнірно-зчленованої рами, що лежить в основі конструкції. Навантажувальне обладнання виконане за Z-подібною схемою, що створює максимальне виривне зусилля на ковші. Економічна гідросистема комплектується одним насосом. До змінних робочих органів входять щелепне або вилочне захоплення і ковші місткістю від 1,5 до 2,5 куб.м.

До оновленої серії входить модель LG 952 H з вантажопідйомністю 5 тонн. В основі розробки цієї моделі лежать дві машини – комбінований багаторежимний навантажувач LG 953 та скреперний LG 952. Комбінація характеристик навантажувачів із середньою та короткою базою дозволили створити модель з оптимальними робочими характеристиками та високою продуктивністю.

Місткість ковша цієї моделі китайського фронтального навантажувача складає 3 куб.м., максимальна висота вивантаження – 4 м. Відривне зусилля – близько 16 тонн. Управління робочим обладнанням здійснюється за допомогою важелів. Турбований двигун WD оснащений системою прямого впорскування та має водяне охолодження. Планетарна трансмісія має дві передні та одну задню передачу.

Виробник пропонує додаткове обладнання – ківш для легких ґрунтів різного об’єму (3,6 або 4,2 куб.м.), подовжену стрілу з ковшем 2,8 куб.м. та передпусковий рідинний обігрівач.

Модель LG 968 – ще один китайський фронтальний навантажувач марки SDLG. Ця техніка має привабливий дизайн, оптимізовану конструкцію та відмінні тягові можливості. Конструкція цього навантажувача відрізняється підвищеною стійкістю та надійністю. Машина здатна піднімати до 6 тонн вантажів, ємність ковша – 3,5 м3. Відривне зусилля складає 19,8 тонни. Потужність двигуна WD – 240 л.

SDLG LG933L

  • Вантажопідйомність: 3 тонни
  • Експлуатаційна маса: 10 тонни

Більшість комплектуючих, що використовуються при збиранні моделі, завод виробляє сам: мости, КПП, вся гідравліка (крім гідравлічного кермового управління Eaton).

У базовій комплектації передбачено наявність обігрівача, стандартного ковша 1,8 куб. м, важелів управління та додаткової гідролінії. Навантажувачі оснащуються силовими агрегатами Weichai WP6G125E23 потужністю 125 к.с., КПП та гідравліка – SDLG.

Додатково на навантажувач SDLG LG933L можна встановити такі елементи:

  • кондиціонер;
  • подовжена стріла;
  • ківш збільшеного обсягу (2,5-3,0 м3) для легких матеріалів;
  • вила палетні;
  • відвал для снігу;
  • стріла вантажопідйомна;
  • захоплення для колод;
  • захоплення для сіна;
  • бортова система зважування;
  • ПЗ;
  • зимовий пакет.

SDLG L953F

Фронтальний навантажувач SDLG випускається на китайському державному заводі, його якість дозволяє моделі успішно конкурувати з аналогічною продукцією не тільки в Китаї. Щоб мати уявлення про рівень складання та комплектуючих, достатньо ознайомитись зі списком країн, куди імпортуються ці фронтальні навантажувачі:

  • Австралія, Малайзія;
  • Франція, Німеччина, Швеція;
  • Іран та інші країни африканського та європейського континентів.

У відгуках покупців можна зустріти позитивні оцінки доступної ціни та відмінної якості складання. Надійні комплектуючі та відповідальний підхід керівництва заводу SDLG до розробки та створення фронтальних навантажувачів (та іншої спецтехніки) стали причиною популярності та забезпечили стабільний попит на китайську техніку в різних країнах.

XCMG LW 300F

Китайський виробник нещодавно вийшов на світовий ринок — його міжнародна діяльність розпочалася 2000 року. Трохи згодом на міжнародний ринок стали поставлятися фронтальні навантажувачі, які пройшли підготовку та кліматичну адаптацію до роботи в умовах низьких температур, що значно розширило географію використання цієї китайської техніки в нашій країні. Фірма інтенсивно розширює дилерську мережу та сервісні центри обслуговування.

У процесі експлуатації цієї моделі у власників не виникало нарікань на адресу виробника. Зручне робоче місце та інтуїтивно зрозуміле керування знижують навантаження на оператора, здатного зберігати необхідну концентрацію весь робочий день. У відгуках відзначається великий запас міцності, надійність силової установки та гідравлічної системи. Китайський навантажувач простий у обслуговуванні, а наявність запасних частин та витратних матеріалів значно скорочує ремонтні простої.

Komatsu WA380-6

Однією з відмінних рис японських фронтальних навантажувачів цього бренду є найвища якість складання, комплектуючих вузлів і деталей, а також продумана до дрібниць досконала конструкція. Висока надійність, що поєднується з невибагливістю у повсякденній експлуатації, є причиною популярності цього бренду на міжнародному ринку.

Регламентна своєчасна заміна витратних матеріалів і вузлів, що відпрацювали свій ресурс, а також дбайливе звернення оператора дозволить інтенсивно використовувати Komatsu WA380-6 протягом багатьох років без необхідності проводити серйозні ремонтні роботи. У своїх відгуках власники вказують на високу надійність цих фронтальних навантажувачів, відсутність проблем у роботі двигуна протягом понад 7 років експлуатації (використовувалися лише витратні матеріали з допуском).

Volvo L90F

Особливістю цього потужного фронтального навантажувача є адаптація до роботи за умов північних регіонів нашої планети. Висока надійність силової установки та наявність оригінального навісного обладнання дозволяє використовувати машину на різних виробничих ділянках – від будівельних об’єктів та кар’єрів до лісозаготівельних майданчиків. Крім того, він може працювати з ковшем, об’єм якого може змінюватись від 2.7 до 7 м³.

Низький рівень шуму емісійного двигуна, потужні трансмісійні мости, автоматична коробка передач – все це відмінність фронтального навантажувача Volvo L90F. У відгуках також відзначається плавність ходу, висока ефективність гальмівної системи. Великий запас міцності забезпечує більшу тривалість безаварійної експлуатації.

HITACHI ZW180-5A

Навантажувач фронтальний на колісному ходу в базовій комплектації обладнаний ковшем з об’ємом 2.7 м³. Японський виробник велику увагу приділив не тільки надійності, але й високому рівню екологічної безпеки спецтехніки. У відгуках власників превалюють позитивні оцінки силової установки фронтального навантажувача – дизельний двигун Cummins QSB6.7, оснащений турбіною, добре зарекомендував себе як надійний та витривалий агрегат, що має великий запас міцності. Крім того, передбачена можливість використання навісного обладнання, яке розширює функціональність машини.

На особливу увагу заслуговує кабіна, в якій створені максимально комфортні умови для роботи водія. Відмінна віброізоляція кабіни, внутрішня обробка високоефективним поглиначем шуму сприяють високій концентрації оператора. Крім того, є кліматична система із захистом від пилу, комфортне сидіння та інтуїтивно зрозуміле управління, що дозволяє швидко освоїти навантажувач навіть новачкові з малим досвідом роботи.

Увага! Подана інформація не є керівництвом до покупки. За будь-якою консультацією слід звертатися до фахівців!

Повернутися до списку